Aegon zegt contracten schadeherstellers op

In een brief heeft verzekeraar Aegon de contracten met al zijn autoschadeherstellers opgezegd. Het is de volgende stap in een herinrichtingstraject dat begin dit jaar is ingezet.

In februari kondigde Aegon aan dat het zijn netwerk van zeshonderd schadeherstellers wilde herzien. Onderdeel daarvan is de wens om ruitschade zoveel mogelijk te laten verrichten door carrosserieschadeherstellers. Achterliggende reden is de toegenomen complexiteit van ruitschade. Ook omdat het aantal schades afneemt, wil Aegon het totale aantal netwerkpartners terugbrengen.

Nieuw netwerk

Het netwerk van Aegon bestaat nu uit zo’n driehonderd ruitschadeherstellers en driehonderd carrosserieschadeherstellers. Vanwege de overlap (er zijn immers schadeherstelbedrijven die beide soorten schades kunnen herstellen) gaat het daarbij in totaal om zo’n 450 locaties. Een woordvoerder van Aegon gaat ervan uit dat het nieuwe netwerk ongeveer driehonderd locaties zal omvatten.

Tarieven

Omdat het gaat om nieuwe onderhandelingen, zullen ook de vergoedingen voor schadeherstel opnieuw worden bekeken. Of die omhoog zullen gaan, kan Aegon niet zeggen. “Het is uiteindelijk aan de ondernemer om zijn tarieven te bepalen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3835 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters