Aon start proef met bestuurdersverzekering

Risico- en verzekeringsadviseur Aon start binnenkort met een proef waarbij niet het voertuig wordt verzekerd, maar de individuele bestuurder. De uitkomsten van de proef, die drie maanden duurt, moet leiden tot een gunstiger schadeverloop.

Aon ziet dat de verzekerbaarheid van deelmobiliteit al geruime tijd onder druk staat. De vraag naar deelmobiliteit neemt toe, maar veel deelauto’s en deelscooters kampen met schade. Voor verzekeraars is daarmee de verhouding tussen premie en schade scheefgegroeid.

Betaalbaar

Bij de proef, een publiek-private samenwerking, is ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat betrokken. Staatssecretaris Steven van Weyenberg: “Deelmobiliteit is niet alleen belangrijk voor duurzaamheid en het betaalbaar houden van vervoer voor iedereen, het helpt ook slimmer om te gaan met de toch al schaarse ruimte in steden. Daarom wil het ministerie helpen om drempels voor deelvervoer weg te nemen, daarbij hoort ook het betaalbaar houden van de verzekering. Met deze proef kunnen we digitale mogelijkheden testen en de verzekeringsbranche stimuleren om een passend en houdbaar verzekeringsproduct te ontwikkelen.”

Consequenties

Vandaar het onderzoek naar een verzekering voor de bestuurder. Evert-Jeen van der Meer van Aon: “Het is onze visie dat verantwoord en veilig rijgedrag transparant en beloond moet worden. Dit is precies waar we in de proeftuin mee willen experimenteren. Een huurder van een deelvoertuig moet de financiële consequenties van onverantwoord rijgedrag of het onzorgvuldig omgaan met deze voertuigen financieel voelen. Ik verwacht echt dat we hierdoor veel minder schade aan deelvoertuigen gaan zien en dat we mensen stimuleren om veilig aan het verkeer deel te nemen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *