Texa kalibratieapparatuur voor Autoglaz

Autoglaz Nederland gaat al zijn vestigingen voorzien van Texa-kalibratieapparatuur om in geval van ruitvervanging de aanwezige ADAS-systemen conform fabrieksnorm af te stellen. Vanaf 12 juli start Explora, leverancier van Texa, met de uitlevering.

Tot nu toe hielpen de vestigingen van Autoglaz die wél over kalibratieapparatuur beschikken de overige locaties. Maar door de sterke toename van ADAS-functies (zoals lane departure warning systems, adaptive cruise control, city safety en/of adaptive light sensoren) heeft de directie besloten dat alle circa veertig vestigingen de vereiste kennis en apparatuur in huis moeten hebben.

Trainingen

Naar schatting is 95 procent van de nieuwe automodellen – standaard of als optie – uitgerust met Advanced Driver Assistance Systems. Om de functies in geval van schadeherstel optimaal te houden, is kalibratie noodzakelijk. Leo Smid, algemeen directeur van Autoglaz: “We zijn dit jaar gestart met een grote professionaliseringsslag. De (personele) organisatie is uitgebreid, processen en procedures zijn verbeterd, nieuwe vestigingen zijn aangesteld, de 24/7 service is geoptimaliseerd. En nu wordt er stevig geïnvesteerd in kalibratieapparatuur met de bij behorende trainingen en certificering. Onvermijdelijk als je de ambitie hebt om met landelijke opdrachtgevers samen te werken.” Op de foto sluiten Leo Smid (l.) namens Autoglaz en René van Arkel namens Explora de deal.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †