ASN Boschman: eerste MVO-schadeherstel

ASN Autoschade Boschman Wijchen is als eerste schadehersteller Duurzaam Repareren/MVO-gecertificeerd. Eigenaar Rien Boschman nam onlangs het bijbehorende certificaat van de stichting in ontvangst.

Dat gebeurde onder toeziend oog van Peter Hubregtse, directeur ASN International. Harry Filon, directeur van de stichting, nam bij de uitreiking de honneurs waar voor Ferry Smith, directeur Public Affairs van de ANWB en voorzitter van het College.

Geen hype

Het certificaat bevestigt volgens Boschman dat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij hem geen hype is. “We worden hierop immers jaarlijks geauditeerd.” Het familiebedrijf werd in 1921 opgericht door opa Rien Boschman en in 1990 verkocht aan Care. Rien Boschman begon in 1995 opnieuw voor zichzelf, in Oss. Daarmee stond Boschman Autoschade weer op de kaart. Vanaf januari 2015 werden de activiteiten uitgevoerd vanuit Boven Leeuwen en in 2017 werd daaraan een vestiging in Wijchen aan toegevoegd.

Eerlijk zakendoen

Bedrijven die maatschappelijk ondernemen belangrijk vinden kunnen de MVO-module toevoegen aan het standaard duurzaamheid certificaat. Boschman: “Sociale aspecten als niet discrimineren, een goede klachtenregeling, eerlijk zakendoen, eerlijke marketing, goed medewerkersbeleid, het milieu en ontwikkeling van de regio, zijn voor ons zeer belangrijk.” Foto v.l.n.r.: Peter Hubregtse, directeur ASN International, Harry Filon, directeur stichting Duurzaam Repareren, Rien Boschman, directeur ASN Autoschade Boschman Wijchen, Sophie Boschman, management assistente ASN Autoschade Boschman Wijchen

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †