Schadeherstelbedrijf ASN Autoschade Vermaire uit Haarlem is het eerste schadeherstelbedrijf in Nederland dat van Aiways de volledige medewerking krijgt bij het herstel van schades aan de elektrische voertuigen van het merk. 

Mede-eigenaar Dennis Petrus: “Aiways heeft in Nederland geen merkerkend schadeherstelprogramma. We hebben nu van Aiways de beschikking gekregen over alle benodigde reparatie-informatie, uitlees- en diagnoseapparatuur. In samenwerking met Lease-e, een klant van ons die veel voertuigen van Aiways in het wagenpark heeft, hebben we contact gezocht met Aiways om te zorgen dat onze monteurs op de hoogte zijn van de reparatieprocedures, dat ze de beschikking hebben over de equipment om de auto’s uit te lezen, dat ze kunnen kalibreren na herstel en dergelijke.” 

Ontzorgen  

De samenwerking met Aiways en Lease-e gaat inmiddels zo ver dat ASN Autoschade Vermaire zorgdraagt voor het hele schadeherstelproces, van de digitale intake tot aan het afleveren van het herstelde voertuig. Dennis Petrus: “We kunnen de klant totaal ontzorgen, tot en met het leveren van vervangend vervoer en een haal- en brengservice, als ze daar recht op hebben.” 

Lease-e heeft naar schatting van Dennis Petrus enkele honderden voertuigen van Aiways in het wagenpark, met als gevolg dat er elke week wel een exemplaar bij hem in de werkplaats staat. “Het is een elektrische auto met diverse rijhulpsystemen. Dus alle voorzorgsmaatregelen die je moet nemen bij dergelijke geavanceerde hoogvoltageauto’s gelden hier ook. Het specifieke hieraan is dat je de software nodig hebt om deze auto te kunnen repareren. Ook heb je de uitleesapparatuur en de kalibratieborden nodig om de radarfuncties goed te kunnen zetten voordat hij weer de weg op gaat. De universele apparatuur was daarvoor ontoereikend. Dankzij de samenwerking zijn we nu volledig in staat die auto’s volgens fabrieksspecificaties te herstellen.” 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties