Athlon Nederland optimaliseert schademelding en -afhandeling

Athlon Nederland slaat de handen ineen met softwarebedrijf Openclaims voor het verder optimaliseren van het schadeproces. Dit omvat het hele traject van de schademelding tot en met het verhalen van de kosten op de tegenpartij.

Met het Openclaims-platform zet Athlon een volgende stap in het bieden van een optimale mobiliteitsoplossing aan haar leaserijders, dealers, schadeherstelbedrijven en verzekeraars. Dankzij deze end-to-end-oplossing verlopen alle contacten met partners voortaan via één platform. Een naadloze verbinding van schademelding en afhandelingsprocessen.

Ook in het geval van schade is het doel van Athlon om snelle en klantgerichte service te verlenen. Leaserijders kunnen altijd en overal (digitaal) schade melden, straks kunnen zij ook de status van de schade-afhandeling blijven volgen. Precies weten wat er met de leaseauto gebeurt en nog belangrijker wanneer deze klaar is.

De focus van de samenwerking tussen Athlon en Openclaims ligt dan ook op het creëren van een digitaal, efficiënt en geïntegreerd proces. Dit zorgt ervoor dat Athlon, in het geval van schade aan één van haar voertuigen, de leaserijder een eersteklas herstelproces aanbiedt. De software van Openclaims ging vorige week live en de uitrol van alle functionaliteiten volgt gefaseerd in de komende weken.

De keuze voor Openclaims is vooral gedreven door de hoge mate van flexibiliteit en het niveau van databeveiliging van het platform. Dit maakt het eenvoudig om de software aan te sluiten op bestaande processen en om gegevens op een veilige manier uit te wisselen tussen partners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.