Auto stuk vaker in botsing met e-bike

In de periode januari t/m mei lag het aantal verkeersongevallen met een e-bike een kwart hoger dan in de eerste vijf maanden van 2018. Politie en ANWB roepen automobilisten op alerter te zijn.

Uitgedrukt in getallen gaat het om 341 ongevallen met de elektrische fiets nu tegen 270 vorig jaar. De cijfers zijn op verzoek van het AD verstrekt door Star, een initiatief van politie, het Verbond van Verzekeraars en verkeerskundig ICT-bureau Via.

Zijkant

De nieuwste statistieken wijzen uit dat elektrische fietsen vaker van de zijkant worden aangereden. Volgens de politie een teken dat automobilisten moeite hebben om de (hogere) snelheid van e-bikes in te schatten. “Automobilisten zijn altijd aansprakelijk en moeten dus extra voorzichtig zijn”, reageert Ad Vonk namens de ANWB.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †