Axalta roept Sahara uit tot kleur van het jaar

De goudbronzen tint Sahara is door lakkenfabrikant Axalta uitgeroepen tot kleur van het jaar.

“Bij Axalta zien we auto-ontwerpers die zich richten op opties voor twee tinten, met daken en strepen als accent”, aldus marketingmanager Nancy Lockhart. “Als het gaat om het massaal op maat maken, is Sahara het type kleur dat als basis kan dienen voor deze hoogwaardige opties.” Het is de vijfde keer dat Axalta een kleur uitroept tot kleur van het jaar, na “stralend rood” in 2015, “’briljant blauw” in 2016, “galant grijs” in 2017 en “Starlite wit” in 2018. Bij Starlite wit werd voor het eerst de zichtbaarheid voor sensoren in het kader van autonoom rijden meegenomen in de beoordeling. Ook Sahara is getest op deze zichtbaarheid.

Aftermarket

De kleur Sahara is zowel beschikbaar voor autofabrikanten als voor schadeherstellers. “We krijgen elk jaar telefoontjes van een aantal van de beste bouwers uit de branche die voertuigen op maat maken en die op zoek zijn naar een kleur om hun producten te onderscheiden”, aldus Ann de Clerck. “We hebben Sahara samengesteld en het is verkrijgbaar via onze toonaangevende schadeherstelmerken, waaronder Cromax, Spies Hecker en Standox.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters