CarGarantie viert vijftigjarig jubileum

Garantieverzekeraar CarGarantie viert in 2021 zijn vijftigjarig jubileum. CarGarantie grijpt die gelegenheid aan zijn blik strak op de toekomst te richten.

In 1971 bood de onderneming de eerste garanties voor tweedehandswagens aan; tien jaar later volgden de eerste garantieverzekeringen. Op de Nederlandse markt is CarGarantie sinds 2000 vertegenwoordigd, in België sinds 2002.

Alle grote constructeurs en importeurs in Europa werken nauw met CarGarantie samen. Het gaat om in totaal meer dan veertig ondernemingen. Meer dan 23.000 dealers uit heel Europa vertrouwen op de services van CarGarantie. Naast garantieverzekeraar biedt CarGarantie hen ondersteuning door een omvangrijk klantencontactformule, rechtsbijstand, marketingservices en een nauwe persoonlijke opvolging door medewerkers van de buitendienst. Met veel van deze ondernemingen werkt CarGarantie al vele decennia samen, vaak zelfs sinds haar eerste intrede op de nationale markt. Daarbij wordt steeds vaker ingezet op Europese, grensoverschrijdende samenwerkingen.

Marktleider

Met nieuwe producten past CarGarantie zich bovendien aan nieuwe omstandigheden aan, zoals de opkomst van elektrische voertuigen en andere alternatieve energiebronnen. “Door ons te concentreren op onze kernactiviteit en onze interne processen voortdurend te controleren en te herstructureren bevindt CarGarantie zich in een aanhoudend veranderingsproces om onze contractpartners nog beter en grondiger te ondersteunen. We willen uiterlijk tegen 2025 Europees marktleider binnen ons volledige segment zijn, een transformatie die verregaande inspanningen vergt, maar waarvoor we de voorbije vijftig jaar al de perfecte grondslagen hebben gelegd. Wij danken al onze partners voor hun langdurige en goede coöperatie en hun loyale en faire samenwerking”, laat de raad van bestuur van CarGarantie weten.

Op de foto, van links naar rechts: bestuursvoorzitter Marcus Söldner, operationeel directeur Anna Biesenthal en financieel directeur Wolfgang Bach.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.