Caspar Rutten spreker Automotive Insiders

Aan de lijst met sprekers bij Automotive Insiders over trends in de schadeherstelbranche is Caspar Rutten toegevoegd. Hij bouwde de afgelopen jaren een stevig dossier op over mededinging en trekt die lijn door naar merkerkenning.

rutten_caspar_234x300Zo vraagt Rutten zich af of de uitgifteroute van erkenningen, via de merkimporteur en zijn netwerk, niet haaks staat op het principe van vrije concurrentie. Is er wellicht zelfs sprake van belemmering van marktwerking? De bijeenkomst van Automotive Insiders vindt plaats op donderdag 6 december. Centraal staan de belangrijkste uitdagingen in schadeherstel – en wat ze betekenen voor de diverse stakeholders. Zoals het gebrek aan kundig personeel, de impact van kalibratie en ADAS-systemen op het schadevolume. Het blijft niet bij knelpunten aanstippen: ook suggesties voor oplossingen komen tijdens het event aan bod. Naast de bijdrage van Caspar Rutten (foto) kunnen bezoekers deze middag nog meer branchekennis tot zich nemen: managing director Fred Slikker van Solera Nederland, Lex Orie, ceo en co-founder van Openclaims, Engelbert Groothuis, eigenaar Autoglas de Veluwe, en Ronald van der Schouw van Pilkington, Willy Sprockel, consultant schadesector. ‘De uitdagingen van de schadesector’ vindt plaats in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Inloop om 15.15 uur, start programma om 16.00 uur.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †