Centraal Beheer start met hagelschadescanner

Met de hagelschadescanner van Adomea-CSI heeft Centraal Beheer Achmea de primeur in ons land om snel hagelschade aan een auto te kunnen vaststellen. Verzekeraar Centraal Beheer start als eerste in ons land met een pilot met deze innovatieve techniek.

“We starten een pilot met de hagelschadescanner omdat we onze klanten nog sneller en beter willen helpen bij schade na een fikse hagelbui”, aldus Pieter Louter, directievoorzitter van Centraal Beheer. “We zetten de scan in bij hagelcalamiteiten waarbij door en lokale bui op grote schaal hagelschade aan auto’s ontstaat. We zien de laatste jaren twee tot drie keer per jaar een grote hagelcalamiteit. En dat aantal neemt toe door de weersinvloeden. Bij de eerstvolgende hagelcalamiteit zullen we de scanner inzetten.”

Geavanceerd

De hagelschadescanner is een geavanceerd mobiel systeem dat in korte tijd aan de hand van digitaal beeldmateriaal en bijbehorende interpretatiesoftware een nauwkeurige berekening kan maken van het reparatiebedrag. De scanner is een portable cabine waarin een personenauto kan worden geplaatst en waarin door 17 high-resolution camera’s opnamen worden gemaakt van de auto. De camera’s registreren carrosserie-reflectiebeelden van de op de binnenzijde van de scanner geprojecteerde horizontale-verticale banen. De software zet de beelden om in de exacte locatie en impact. Elke hagelschadescan duurt twee minuten, terwijl de software nog drie minuten nodig heeft om een gespecificeerd rapport te kunnen maken. Een export of hersteller zou gemiddeld zo’n 30 tot 45 minuten nodig hebben.

De scanner werd gedemonstreerd op de Kleine-Deukjes-Dagen die voor de tiende keer werden georganiseerd in Rotterdam. De verzekeraar laat particuliere klanten daar kennis maken met haar schadeservice.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.