Database LexisNexis bundelt alle ADAS-functies

Dataprovider LexisNexis heeft zijn ruim een jaar geleden aangekondigde ADAS-database gereed. Vooralsnog alleen voor gebruikers in de VS en Groot-Brittannië, maar andere landen zullen snel volgen.

Het bestand bundelt alle ADAS-functionaliteiten van alle autofabrikanten op modelniveau. Ook zijn ze volgens een uniforme standaard geclassificeerd, wat belangrijk is voor verzekeraars en schadeherstellers. Nu immers is het vaak nog zo dat autofabrikanten hun eigen benamingen hanteren voor in wezen dezelfde ADAS-functie. Dat maakt het voor verzekeraars soms lastig om de juiste premie te berekenen of, in geval van schade, calculaties te beoordelen. “Sinds 2014 hebben personenauto’s steeds vaker en steeds meer ADAS-functies ingebouwd gekregen. Dat aantal neemt in rap tempo toe. Voor verzekeraars en de schadesector was een database dan ook een must”, stelt de initiatiefnemer.

Zelflerend

Het classificatiesysteem, genaamd ‘LexisNexis Vehicle Build’, is zelflerend: door een koppeling met diverse databases van verzekeraars kan op modelniveau ook het effect van ADAS-functionaliteiten op het schadebeeld worden bijgehouden. Dat leidt mogelijk tot een dynamische prijsstelling voor verzekeringspolissen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1805 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.