Derde editie Nationale Deukendag

Focwa organiseert 13 april de derde editie van de Nationale Deukendag. Doel is op meerdere locaties in Nederland consumenten alternatieve reparatiemethodes te tonen. In de hoop dat hij of zij bij toekomstige schade nogmaals komt.

Volgens Focwa zijn consumenten zich er vaak niet van bewust dat herstel van een deukje niet veel geld hoeft te kosten. Ze willen geen schade claimen bij de verzekering omwille van het eigen risico en om geen verlies van schadevrije jaren op te lopen (en dus een lagere no-claimkorting).

Zelf betalen

Op 13 april kunnen schadeherstellers uitleggen dat uitdeuken zonder spuiten vaak goed zelf te betalen is, waardoor een schadeclaim achterwege kan blijven. Om dat te onderbouwen, kunnen bezoekers voor 35 euro een deukje laten repareren. Van eventuele kleine schade(s) kan de hersteller een taxatie maken en een eventuele afspraak inplannen. Focwa-bedrijven kunnen zich tot en met 25 februari kosteloos aanmelden. Voor lokale promotie van het evenement krijgen ze ondersteuning vanuit hun brancheorganisatie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †