Deukland Focwa-gecertificeerd voor UZS

Deukland heeft zich gecertificeerd voor de Focwa Standaard ‘Uitdeuken zonder Spuiten’. Met het oog op het toelatingstraject is het bedrijf lid geworden van de brancheorganisatie.

Door stijgende marktvraag ontwikkelde Deukland zich de afgelopen jaren van een eenmanszaak  in Noord-Holland tot een BV met landelijke dekking. Een stevige duw in de rug kwam met name van  Carglass, dat Deukland benaderde om in een deel van haar vestigingen ‘uitdeuken zonder spuiten’ te verzorgen. Om het vakmanschap te staven bij consumenten en opdrachtgevers, certificeerde Deukland zich recentelijk voor de Focwa Standaard. “Aangezien Focwa dit keurmerk heeft uitgebracht en ons gedurende het traject goed heeft ondersteund, hebben we er voor gekozen ons aan te sluiten.”

Middel

De specialisatie bestaat sinds juli; het keurmerk wordt verplicht vanaf 1 mei 2018. Zo’n dertig Focwa-leden zijn gespecialiseerd in ‘uitdeuken zonder spuiten’. Femke Teeling, directeur Focwa: “Het behalen van dit keurmerk is geen doel op zich, maar een middel om samen met onze leden te werken aan het herstel van de toekomst.” Voor wie er op deze korte termijn nog heen kan: vanavond organiseert Focwa een voorlichtingsbijeenkomst over de kwaliteitsborging Uitdeuken zonder Spuiten. De avond duurt van 19.00 tot 21.30 uur, in Van der Valk Utrecht. Aanmelden kan via b.v.ommeren@focwa.nl.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †