Eeneiige tweeling runt 40 jaar schadebedrijf

Het autoschadeherstelbedrijf dat Wim en Bert Markerink in 1979 samen begonnen aan de Parallelweg 33 in Neede (Gelderland) staat veertig jaar later nog steeds onder hun leiding. Reden voor een jubileumfeest, dat afgelopen vrijdag plaatsvond.

markerink-ppg2De nu 63-jarige ééneiige tweeling werkt nog steeds fulltime in de onderneming, die inmiddels tien medewerkers telt. Plannen om gas terug te nemen of de zaak te verkopen zijn er niet, zegt Wim Markerink. “Als je plezier hebt in je werk en je gezondheid het toelaat, waarom zou je dan stoppen?”

PPG

Autoschadebedrijf Markerink is gecertificeerd volgens de Focwa (Hiqure) norm en Duurzaam Repareren. Voor de spuitklussen wordt sinds jaar en dag Maxmeyer gebruikt van lakleverancier PPG. Alle schuur- en spuitwerk vindt al dertig jaar plaats in cabines, niet zomaar in de werkplaats. Door voortdurend innoveren en openstaan voor nieuwe technieken en hulpmiddelen is het bedrijf uitgegroeid tot een hersteladres voor alle automerken en verzekeringen. Ook restaureren en overspuiten van oldtimers behoort tot de dienstverlening. “Dankzij de investeringen, bijvoorbeeld in apparatuur voor uitlijnen en kalibreren, spotrepair, ruitreparatie en uitdeuken zonder spuiten, kunnen we zo’n 95 procent van alle autotechnische werk in eigen huis uitvoeren. Dat is belangrijk, zeker in een landelijk gebied als Neede. Je loopt niet even naar de merkdealer.”

Voorbewerking

Tijdens het jubileumfeest, opgeluisterd door spreker/zanger Erik Hulzebosch, namen zo’n zeshonderd klanten en relaties een kijkje achter de schermen. Wim (rechts op de foto) en Bert zijn nog volop in de werkplaats te vinden, bezig met voorbewerking en spuiten. “Hoe je het volhoudt om vier decennia met je broer een bedrijf te runnen? Ach, als er wat mis gaat kun je gaan grommen, maar je moet toch samen verder.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †