EMM investeert in toekomst

Met het betrekken van de nieuwbouwlocatie krijgt non-paintleverancier EMM de beschikking over de ruimte en uitstraling die past bij het karakter van de wereldwijd opererende onderneming. De vier man tellende directie ziet het als de belichaming van de eigen ambities.

Wie de oude locatie kent, kan zich geen groter contrast voorstellen. De nieuwe jas past de vierkoppige directie dan ook als gegoten. Op meerdere fronten betekent die fors grotere en luxe ogende locatie bovendien een besparing ten opzichte van de oude locatie. Zo’n besparing komt bijvoorbeeld voor rekening van het energieverbruik. “Onze volledige energierekening is nu lager dan die van hal 3 op de Marsweg (de oude locatie, red.)”, zegt algemeen directeur Thomas van der Kooij met een trotse glimlach. En dan ligt het dak niet eens bezaaid met zonnepanelen: “Wel hebben we een warmtepomp die de vloerverwarming regelt. In combinatie met alle maatregelen hebben we een A+++ energielabel gekregen.”

Duurzaam

Duurzaamheid heeft hoge prioriteit gekregen van de directie, zowel voor de huisvesting als in de productontwikkeling. Een voorbeeld van zo’n product is de twee jaar geleden gelanceerde en door diverse patenten beschermde Colad Turbomix Paintsaver. Er gingen vijf jaar productontwikkeling aan vooraf. “Lakken zijn door de jaren heen steeds kostbaarder geworden. Een blik dat vroeger een paar tientjes kostte kan nu maar zo het tienvoudige kosten. Die prijsverhoging is mede verklaarbaar doordat het sterk geconcentreerd is en je er dus minder van nodig hebt.” “De combinatie van hoge kosten en sterk geconcentreerde vloeistoffen zorgen voor het belang van een nauwkeurige verwerking. De verhouding tussen de verschillende kleurelementen in het recept moet nauwkeurig worden opgevolgd om geen afwijking te krijgen tussen de originele kleur en de te spuiten delen. Alleen al daarom wil je zo min mogelijk van het materiaal verspillen. Bovendien is dergelijke verspilling niet duurzaam te noemen. Dat is de Paintsaver wel, want behalve de genoemde lakbesparing is het bovendien van gerecycled plastic gemaakt. Na gebruik kan het opnieuw worden gerecycled.” Lees het hele artikel in nummer 12 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 8 december is verschenen.