Focwa peilt leden bij rondje Nederland

Verspreid over drie locaties gaat Focwa in september en oktober de dialoog aan met de achterban. “We luisteren graag naar waar u als ondernemer van wakker ligt”, zo motiveert Focwa de tour op zijn website.

Tijdens deze ‘Ronde door Nederland’ doet Focwa achtereen volgens Zwolle aan (Deltion College, 5 september), Den Haag (Mondriaan College, 24 september) en Boxtel (Summa College, 8 oktober). De keuze voor ROC’s, in plaats van een meer reguliere vergaderlocatie, is ingegeven door de behoefte om bedrijfsleven en onderwijsveld met elkaar in contact te brengen. De vraag naar kwalitatief personeel zal immers de komende jaren eerder groter dan kleiner worden.

Dienstverlening


Focwa wil tijdens de bijeenkomsten tekst en uitleg geven over de thema’s die ze de afgelopen tijd heeft opgepakt. Anderzijds kan de achterban kenbaar maken waar nog verbetering van de dienstverlening wenselijk is. Een tevredenheidsenquête onder de leden verschafte de vereniging eerder al de nodige inzichten. Exact een jaar geleden fuseerden Focwa Schadeherstel en Focwa Specialisten tot één vereniging. De ambitie was om met één gemeenschappelijke agenda de belangen van de leden (nog) beter te kunnen behartigen.

Meer kennis over schadethema’s opdoen kan op dinsdag 10 september tijdens het Nationaal Schadecongres. Dit evenement brengt een reeks experts op de bühne die de vakbezoekers informeren over heden en toekomst van de sector.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *