De vakgroep Caravan en Camper Servicebedrijven (CCS) van de vereniging Focwa Specialisten heeft tijdens een bestuursvergadering besloten om voorlopig actief te blijven als zelfstandige vakgroep binnen de vereniging.

De beslissing volgt op die van de vakgroep Autoruitherstel, die onlangs liet weten ook als zelfstandige vakgroep binnen Focwa Specialisten actief te willen blijven. Door de zelfstandige positie zijn beide vakgroepen ervan verzekerd dat hun specialisme een specialistische belangenbehartiging krijgt.

Belangen

Hiermee lijkt een einde te komen aan een periode van anderhalf jaar onzekerheid, waarin onder meer de aansluiting bij Bovag werd overwogen. Cor van Eijk, voorzitter van de vereniging Focwa Specialisten, tevens voorzitter van de vakgroep CCS over de beslissing: “De afgelopen periode voerden we intensieve en oriënterende gesprekken om te onderzoeken waar we de belangen van onze leden optimaal kunnen behartigen. Nu we de beslissing hebben genomen om bij Focwa te blijven, willen we eerst werk maken van (ver)nieuwde vergezichten en een verdere invulling van het ledenaanbod. Hier maken we de komende periode werk van. Tot die tijd zullen we de belangen van onze leden verdedigen door een samenwerking tussen het bestuur en personeel van Focwa Specialisten.”

Modules

Focwa-voorzitter Peter Brussel vindt het een goede zaak dat zowel de vakgroep CCS als de vakgroep autoruitherstel hebben besloten om bij Focwa aangesloten te blijven. “We delen niet alleen dezelfde merknaam, maar ook het streven naar kwaliteit. Samen onderzoeken we nu of we binnen de gekende Focwa Standaard modules voor beide vakgroepen kunnen ontwikkelen. Dit kunnen we alleen maar toejuichen. Want zo creëren we steeds meer eenzelfde speelveld met een gemeenschappelijke kwaliteitsnorm die past bij Focwa. Opdrachtgevers en consumenten zijn door deze samenwerking ervan verzekerd dat de werkzaamheden bij Focwa-bedrijven volgens een eenduidige norm en kwaliteit worden uitgevoerd. Het vakmanschap van onze leden wordt zo steeds meer naar waarde geschat. Samen geven we zo elke dag invulling aan ‘veiligheid door vakmanschap’.”    
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties