Geevers breidt uit met gebruikte onderdelen

Geevers Auto Parts is van plan haar aanbod uit te breiden met gebruikte onderdelen. Het bedrijf verwacht hier binnen enkele maanden mee te kunnen starten. Uit eigen onderzoek blijkt dat ruim 85 procent van de herstelbedrijven gebruikte onderdelen toepast.

Geevers denkt met deze service nog beter te kunnen inspelen op de toenemende vraag van herstelbedrijven naar gebruikte onderdelen. Volgens het bedrijf zijn de lange zoektijden ernaar en de verkrijgbaarheid ervan nu vaak een knelpunt. Geevers is nu dan ook druk bezig om alle mogelijkheden te onderzoeken zodat het bedrijf straks zowel nieuwe als gebruikte onderdelen kan gaan leveren.

Particulieren

Uit eigen onderzoek van Geevers blijkt een grote meerderheid (85%) van de ondervraagde herstellers nu al gebruik te maken gebruikte onderdelen. Kostenbesparing en duurzaamheid zijn de belangrijkste redenen. In de meeste gevallen gaat het om opdrachten van particulieren die de schade vaak zelf moeten betalen. Geevers is leverancier van schade-onderdelen (in diverse kwaliteitslijnen) in de Benelux en zal deze nieuwe service dan ook zowel in eigen land als in de Belux-landen starten.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen