Glasurit lanceert basislaklijn met zeer lage VOS-waarde

De nieuwe Glasurit 100 Line is de eerste basislaklijn op de markt met een VOS-waarde onder de 250 g/l, wat maar liefst 40% lager is dan de Europese grenswaarde voor oplosmiddelen. Deze nieuwe lijn voldoet ook ruimschoots aan alle wereldwijde VOS-regelgeving. De nieuwe lijn vormt een passende aanvulling op Glasurits bestaande productportfolio: de 90 Serie, 55 Serie en 22 Serie.

“Vergeleken met de basislakken die op dit moment op de markt zijn, kunnen klanten een gemiddelde besparing tot wel 35% op de totale verwerkingstijd verwachten, dankzij snellere applicatie en kortere uitdamptijden. Daarnaast is minder materiaal nodig, wat nog een extra besparing van 20% oplevert,” zegt Fabien Boschetti, Director, Global Marketing, BASF Automotive Refinish Coatings Solutions.

Optimalisatie

Naast de watergedragen basislakken profiteren klanten van de Glasurit 100 Line ook van een breed aanbod aan tools en diensten om processen op alle niveaus te optimaliseren en de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de nieuw ontworpen mengmachine Mix100, op basis van een modulair en ergonomisch concept dat optimaal kan worden aangepast aan de individuele behoeften van schadeherstelbedrijven.

Direct toegang

Een online KPI-rapportagetool met de naam Perform100 levert alle belangrijke cijfers in één oogopslag, zodat managers van schadeherstelbedrijven altijd beschikken over een duidelijk overzicht van hun bedrijfsprestaties. En met de nieuwe app Solve100 hebben klanten op afstand altijd direct toegang tot 100 Line-experts, die kunnen adviseren over alle technische vragen. Bovendien kunnen schadeherstelbedrijven die werken met de 100 Line het certificaat EcoCERT100 verkrijgen, waarmee ze worden erkend als milieuvriendelijke en duurzame dienstverlener. Klanten, verzekeraars, leasemaatschappijen, autofabrikanten en andere stakeholders hechten daar veel waarde aan tegenwoordig.

De nieuwe basisklakken komt in het derde kwartaal van 2020 wereldwijd op de markt, om te beginnen in een aantal geselecteerde landen, waaronder Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *