Innovatieprijs voor eSense van R-M

De lijn eSense autoreparatielakken van R-M is onderscheiden met de Pierre Potier-prijs in de categorie processen. De prijsuitreiking werd bijgewoond door Agnès Pannier-Runacher, de Franse staatssecretaris van Economie en Financiën.

In het productieproces van deze innovatie wordt gebruikgemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Dankzij deze ontwikkeling kunnen autoschadeherstelbedrijven de droogtijden van producten tijdens het reparatieproces verkorten, en zo het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen verminderen. In de praktijk bespaart een autoschadeherstelbedrijf dat producten uit de eSense-lijn gebruikt voor het repareren van het equivalent van 2,5 carrosseriedelen zo’n 550 gram CO2.

Milieubescherming

De Pierre Potier-prijs erkent chemiebedrijven die innoveren en hun producten en processen voortdurend proberen te verbeteren met het oog op milieubescherming, en op die manier oplossingen bieden voor ecologische verbeteringen. Bovendien stimuleert de Pierre Potier-prijs de ontwikkeling van ecologisch verantwoorde oplossingen in de chemische sector.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters