Start inschrijving Smartrepair Hersteller 2019

De organisatie van de verkiezing Smartrepair Hersteller van het jaar heeft de inschrijving geopend. De prijsuitreiking is op 8 mei. De winnaar kan rekenen op eeuwige roem en een geldbedrag.

Net als in voorgaande jaren wordt de wedstrijd georganiseerd door Duurzaam Repareren, in samenwerking met het VOC-opleidingscentrum en de kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders. De initiatiefnemers roepen schadeherstelbedrijven, ketens en dealerbedrijven op om hun beste monteur af te vaardigen. Ze krijgen een toetsing door VOC-experts; op de finaledag wordt de winnaar bekend gemaakt, in De Tinfabriek in Naarden.

Smartrepair

De wedstrijd heeft als doel smartrepair te promoten en in het verlengde daarvan het bedrijf, de keten of de holding. Hoewel een wedstrijd doorgaans draait om winnen, is volgens de organisatie alleen al een plek in de deelnemerslijst een bevestiging van professionaliteit. Duurzaam Repareren toetst bedrijven zoals bandenbedrijven, garages, schadeherstellers en glasherstellers die professionele reparaties van voertuigen op een duurzame manier uitvoeren. De editie van 2018 werd gewonnen door Ferdi Petrus, werkzaam bij Autoschade Service Vermaire in Haarlem.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †