Mobiele kalibratieservice Autoglaz

Autoglaz biedt vanuit 11 van zijn 38 vestigingen in Nederland mobiele kalibratieservice aan. Zakelijke klanten kunnen tegen betaling deze technische hulp inroepen op hun eigen locatie.

De prijs van de dienstverlening verschilt per voertuig. Franchisers van Autoglaz krijgen met de dienst een extra mogelijkheid om hun investeringen in apparatuur terug te verdienen. Voor de opdrachtgevers geldt als voordeel dat ze de kalibratiehulp niet zelf hoeven aan te schaffen. De apparatuur die Autoglaz inzet is afkomstig van Texa en in ons land geleverd oor Explora.

ADAS

Na een voorruitvervanging moeten de Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) gekalibreerd worden. Een specialistische klus, die vorig jaar een reden was voor Autoglaz om alle vestigingen te voorzien van de benodigde apparatuur. Sinds kort biedt de formule deze dienstverlening ook aan vanuit mobiele units. Schadeherstellers, autobedrijven en andere ruitherstellers kunnen op een aparte website (autoruitkalibratie.nl) de hulp inroepen. Volgens Autoglaz blijkt in de praktijk dat nogal wat partijen het kalibreren na ruitvervanging niet graag zelf doen maar liever uitbesteden aan ruitspecialisten.

Kalibratieservice

De mobiele kalibratieservice wordt vooralsnog aangeboden vanuit de vestigingen in Breda, Hoofddorp, Den Bosch, Leeuwarden, Nijkerk, Beverwijk, Waalwijk, Eindhoven, Oss, Arnhem en Tiel. Binnenkort volgen meer vestigingen met mobiele kalibratieservice units. Overigens sluit de formule over twee maanden nog franchisers aan in Kerkrade, Brummen en Zwolle.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †