Opfriscursus voor F1-team Mercedes

Nu het einde van het F1-seizoen weer in beeld komt stuurt Andrew Moody, hoofd lak en graphics bij het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, de tien spuiters naar een tweedaagse op maat gemaakte opfriscursus.

Spies Hecker, één van de merken van Axalta, is al acht jaar de officiële teamleverancier van het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team. De Axalta Refinish Academy in Welwyn Garden City, Engeland is dan ook de locatie voor deze tweedaagse. “Wij staan onder grote druk om onderdelen klaar te krijgen tussen de raceweekenden door en het is dan ook belangrijk dat wij in deze ontwikkelingen vooroplopen. Spies Hecker helpt ons daarbij.”

Andrew werkt samen met Kevin Welling, de manager van Axalta’s Refinish Academy in het Verenigd Koninkrijk, zodat de inhoud goed afgestemd is op de spuiters. Zo is hij ervan verzekerd dat openstaande vraagstukken worden behandeld. De Academy helpt Andrew ook bij het trainen van teamleden buiten hun eigen vakgebied om.

Van airbrusher naar spuiter

“Een van mijn teamleden was in airbrushen gespecialiseerd, maar iedereen moet breed inzetbaar zijn. Samen met Kevin hebben wij een cursus kunnen creëren om deze persoon tot spuiter op te leiden, waarbij wij erkenning toonden voor zijn expertise als airbrusher en het feit dat hij toentertijd al zeven jaar in onze spuiterij werkte. De vaardigheden die hij al had waren vergelijkbaar, overdraagbaar zelfs, maar onze vereisten waren zó specifiek dat een kant-en-klare cursus niet de juiste oplossing was. Het was dan ook ideaal om een training samen te stellen die volledig was afgestemd op onze eisen,” zegt Andrew.

Kleurverlopen

De spuiterij gebruikt verschillende Spies Hecker producten, waaronder Priomat Wash Primer 4075, en vervolgens Permasolid HS Vario Grundierfüller 5340, een primer-plamuur met een hoog gehalte aan vaste stoffen, of Permasolid HS Performance Füller 5320, een sneldrogende 2K HS-schuurplamuur. De kleurverlopen op de kleurstelling van de W12 raceauto zijn met Permahyd Hi-TEC Basislack 480 gelakt. Onderdelen worden in de spuiterij afgewerkt met Permasolid HS Optimum Plus Klarlack 8650 of met Permasolid HS Race Klarlack 8700. Als er weinig tijd is, gebruikt het team van Andrew Permasolid Speed-TEC HS Speed Klarlack 8810.

Tijdens het F1-seizoen is het voor de spuiters in Brackley niet altijd mogelijk om voor een opfriscursus naar de Axalta Refinish Academy te komen, aangezien er 22 races in 10 maanden staan gepland. Dankzij de Spies Hecker Video-TEC-video’s op Youtube hebben de spuiters van Andrew altijd een online hulpmiddel bij de hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *