R-M reikt eerste eSense-certificaat uit

Het lakmerk R-M van BASF heeft het eerste eSense-certificaat uitgereikt aan Autoschade Herstel Paul Hol uit Uden.

eSense is een productlijn van R-M waarvoor bij de productie een bepaald aandeel fossiele grondstoffen wordt vervangen door hernieuwbare grondstoffen. Door zodoende het verbruik van fossiele grondstoffen te beperken, wordt ook de CO2- uitstoot verminderd.

Bionafta

Autolakken bestaan voor het merendeel uit fossiele grondstoffen, zoals nafta. Door een methode die BASF de biomass balance-methode noemt, wordt een deel van de fossiele grondstoffen tijdens de productie vervangen door hernieuwbare grondstoffen, zoals bionafta. “Het aandeel biomaterialen wordt overeenkomstig een door TÜV SÜD gecertificeerde berekeningsmethode toegewezen aan de eSense producten. Dit betekent niet dat klanten die dergelijke producten voor reparaties gebruiken, ervan uit kunnen gaan dat ze uitsluitend gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen. Het betekent echter wel dat telkens wanneer eSense producten gebruikt worden, de hoeveelheid biomassa in de eerste productiefase stijgt”, aldus BASF.

Duurzaam

Namens de schadeherstelketen Autoschade Herstel Groep laat directeur Guus van Dreven weten zich van harte achter de nieuwe productlijn te scharen. “Door R-M eSense producten te gebruiken opereren onze vestigingen duurzaam en onderscheiden ze zich. Dit initiatief juichen wij van harte toe.’’ R-M verzekert dat de eSense-producten “precies dezelfde hoge kwaliteit” bieden als de reguliere producten van R-M.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters