Rhion betreedt verzekeringsmarkt

Rhion Versicherung gaat exclusief voor leden van de brancheorganisatie van volmachtbedrijven NVGA verzekeringen aanbieden. Op deze manier willen de volmachtbedrijven een stukje van de markt terugpakken die ze in de loop der jaren zijn kwijtgeraakt aan de verzekeraars.

Voorzitter Ron Gardenier over de toetreding van Rhion tot de Nederlandse verzekeringsmarkt: “De NVGA vindt de huidige verschraling van het aanbod niet in het belang van de klant aangezien hij daardoor minder keuze heeft. Als nieuwe toetreders honderd procent geloof hebben in het volmachtkanaal en in staat zijn om goede proposities in de markt te zetten voor volmachtbedrijven en diens klanten, dan beschouwen wij dat als gezonde marktwerking. Rhion is zo’n nieuwe partij en daarom zijn we blij met haar komst.”

Eigen kracht

Volgens Gardenier hoeven verzekeraars actief op de Nederlandse markt dat niet te zien als een bedreiging. “Uitgaan van eigen kracht is mijn devies in deze. Ook signaleren we dat steeds meer volmachtgevers een plafond hanteren in hun volmachttekening wat gezien de groei in het kanaal niet wenselijk is. Dat is eveneens een reden waarom wij ons inspannen voor alternatieve capaciteit en de komst van nieuwe partijen uit het binnen- en buitenland willen faciliteren.”

Eigen producten

“Het bedrijfsmodel van de Nederlandse verzekeringsmarkt past heel goed bij ons profiel als digitale schadeverzekeraar met sterk geautomatiseerde processen en diensten”, benadrukt Christoph Buchbender, lid van de raad van bestuur van Rhion Versicherung AG. Het is de bedoeling om de samenwerking na een opstartfase snel uit te breiden met eigen producten die zijn toegesneden op de behoeften van de Nederlandse klant. “We gaan ook een vestiging in Nederland opzetten”, zegt Buchbender. Hij wijst erop dat Rheinland Versicherungsgruppe, waarvan Rhion deel uitmaakt, al verkoopervaring heeft op de Nederlandse markt in de B2B-business. “Tegen deze achtergrond kijken we uit naar de samenwerking met gevolmachtigden in Nederland en de faciliterende rol van de NVGA.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3059 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters