Route Mobiel: meer schades door wintertijd

Het aantal autoschades door aanrijdingen beleeft volgens Route Mobiel in de week na ingang van de wintertijd een piek van tien tot vijftien procent. De pechhulpaanbieder wijst op de sneller invallende duisternis en op verstoorde bioritmes als oorzaak.

“Automobilisten worden overvallen door de één uur teruggezette klok”, zegt unitmanager Chris Trip van Route Mobiel. “Bovendien zitten ze vermoeider achter het stuur dan normaal. Het is daarom aan te raden om goed voorbereid de weg op te gaan. Zorg dat je verlichting in orde is, de ramen goed schoon zijn, je goed uitgeslapen bent en dat je wat te eten bij je hebt om vermoeidheid te bestrijden.” Overigens geldt de verlaagde alertheid ook voor overige verkeersdeelnemers. Een verstorend effect is er volgens Route Mobiel eveneens bij de overgang van winter- naar zomertijd. “Elke verandering van de klok leidt tot reacties.” In welke mate dat ook in het voorjaar leidt tot extra aanrijdingen kan Route Mobiel echter niet aangeven.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †