SZA partner NL van Automotive Glass Europe

Automotive Glass Europe heeft SZA aangesteld als haar partner in Nederland. Door deze samenwerking kan SZA Nederlandse berijders in heel Europa helpen bij ruitschade. Achttien landen vallen onder het netwerk van de Automotive Glass Europe.

Volgens SZA-voorzitter Stefan Clijnk hebben verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners voordeel bij het partnerschap. “De berijder met ruitschade in het buitenland hoeft slechts de schade te melden aan het callcenter van SZA in Nederland. Achter de schermen wordt alles ingeregeld, zodat een lokale specialist de berijder ter plaatse helpt.” Door samen te werken met Automotive Glass Europe kan ook ervaring en technische kennis worden gedeeld.

SZA

Stichting SZA (Samenwerkende Zelfstandige Autoglasspecialisten) is opgericht in maart 2017. Het platform bestaat uit gespecialiseerde autoglasbedrijven, die lokaal ondernemerschap combineren met een landelijk – en nu dus ook Europees – dekkend netwerk. Alle deelnemers zijn specialist in autoglas en gaan mee in nieuwe ontwikkelingen als ADAS en het calibreren van camera’s. Gezamenlijk zijn ze volgens SZA goed voor meer dan vierhonderd ruitvervangingen en reparaties per dag. De organisatie wil haar huidige netwerk van 34 deelnemers uitbreiden naar 55. Vorige maand traden zes bedrijven toe van de voormalige coöperatie Glasconnect. Foto: De SZA-bestuursleden Stefan Clijnk (links) en Henk Veldman (midden), naast Pim de Ridder, directeur Automotive Glass Europe.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †