Video ruitspecialist ADAS-camera kalibreren

Automotive Glass Europe, het netwerk van circa 1600 specialisten in ruitherstel en -vervanging, komt met twee informatievideo’s over camerakalibratie in voertuigen met ADAS-voorzieningen. Het doel ervan is om polishouders te informeren over nut en noodzaak van zo’n nieuwe systeemafstelling.

De bewegende beelden zijn te zien op het eigen YouTube-kanaal van de organisatie. Om de aangesloten partners van dienst te zijn, worden de teksten in alle talen van het werkgebied (twintig landen) ingesproken en/of ondertiteld. De Engelstalige, Portugese en Italiaanse versie bijvoorbeeld zijn gereed, de Nederlandse volgt binnenkort.

Verwarring

“Klanten van verzekeraars weten vaak niet eens dat er een camera op de voorruit zit. Of ze weerspreken het zelfs”, zegt Pim de Ridder, directeur van Automotive Glass Europe. “Als ze dan te horen krijgen dat ze hun auto niet zoals vroeger bij ruitschade een of twee uur moeten inleveren maar een hele dag, wekt dat verwarring. Het gaat bij ADAS om nieuwe, hoogwaardige techniek, die bij veel mensen nog onbekend is.”

Online forum

De ongeveer één minuut durende uitleg zal te zien in de wachtruimte of bij de balie van de ruitspecialisten. Naast deze beknopte, op eindgebruikers afgestemde informatie creëert de koepelorganisatie een online kalibratieforum voor monteurs. Daarop kunnen autoruitspecialisten tips en andere praktijkervaring uitwisselen. Beide initiatieven zijn het resultaat van een eerder dit jaar bij Hella Gutmann gehouden conferentie van Automotive Glass Europe.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †