Werkgevers metaal gaan niet in op ultimatum

De werkgevers in de metaal- en technieksector, waaronder de schadeherstelbedrijven, gaan niet akkoord met de voorwaarden die de vakbonden hebben gesteld aan een nieuwe cao. De vakbonden hebben al gesteld dat ze over zullen gaan tot acties als de werkgevers niet aan hun voorwaarden voldoen.

In een bericht aan de leden legt brancheorganisatie Focwa uit dat de voorwaarden die de vakbonden stellen te sterk afwijken van wat voor werkgevers wenselijk en haalbaar is. Focwa ziet bij de leden een broos herstel van de terugval in de omzet als gevolg van de coronamaatregelen. Daarnaast zien veel bedrijven de exploitatiekosten stijgen als gevolg van onder meer hogere gasprijzen. De eisen van de vakbonden zouden hier niet mee te rijmen zijn.

Breekpunten

Focwa ziet twee punten waarop vakbonden en werkgevers het met name oneens zijn: loon en de ouderenregelingen. Zie hiervoor het eerdere bericht over de vastgelopen onderhandelingen.

Acties

Hoe nu verder? Nu de werkgevers niet willen ingaan op het ultimatum, zullen de vakbonden binnenkort overgaan tot stakingen en andere acties, zo laat FNV weten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *