Zestig man op Colormotion-avonden Glasurit

De recente drie Colormotion-regioavonden van Glasurit, gewijd aan het thema ‘Duurzaamheid’, zijn volgens de lakproducent door in totaal ruim zestig deelnemers bezocht.

Het Colormotion-netwerk heeft als doel om schadeherstelbedrijven met elkaar in contact te brengen, informatie uit te wisselen en kennis te delen. Een en ander onder het motto ‘‘Meet, learn, win’. Ditmaal werd van gedachten gewisseld over hoe schadeherstelbedrijven duurzaam kunnen ondernemen. Ook was er aandacht voor de nieuwe Glasurit Eco Balance lakreparatieproducten, waarmee gebruikers actief kunnen bijdragen aan reductie van de CO2-uitstoot. Daarnaast konden bezoekers duurzaam autospuiten, namelijk virtueel met een VR-bril en -spuitpistool.

Personeel

De regioavonden vonden in september en deze maand plaats bij achtereenvolgens Westland Autoschade (De Lier), Green Planet (Pesse) en Autoschade Leo Brans (Erp). Het eerste adres geldt volgens Glasurit als duurzaamste schadeherstelbedrijf van Nederland, doordat een gasaansluiting ontbreekt en de spuitcabine gebruikmaakt van een speciale recirculatieregeling. Tijdens de laatste avond stond Autoschade Leo Brans stil bij het belang van en de mogelijkheden voor duurzame inzetbaarheid van personeel.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †