109 vestigingen KwikFit EV-gecertificeerd

Met de EV-certificering van 109 filialen speelt KwikFit in op de toenemende vraag naar service voor EV’s in Nederland. “Elektrisch rijden is de toekomst en daar zetten we dus flink op in”, aldus algemeen directeur Martin Post.

Om elektrische auto’s te kunnen repareren en onderhouden is KwikFit in 2020 begonnen de filialen klaar te stomen voor de elektrificatie van het Nederlandse wagenpark. Zo is er flink geïnvesteerd in een speciale EV-opleiding en certificering voor monteurs en worden de garages stapsgewijs aangepast om de EV’s te kunnen servicen. “We verwachten in april 2022 al onze 165 filialen EV-gecertificeerd te hebben”, aldus Martin Post.

“Tijdens een EV-beurt kijken we onder andere of er storingen zijn opgeslagen in de boardcomputer, lezen we de status van de hoogvoltage-accu uit en controleren we de laadpoort en kabel. Ook zaken als de banden en het airconditioningsysteem worden uitvoerig gecontroleerd”, aldus Post. “Om ook bij elektrisch onderhoud de kwaliteit te kunnen leveren die klanten van ons gewend zijn, hebben we een speciaal EV-protocol ingericht dat volledig aansluit op de NEN-9140 richtlijnen.”

Vraag

“Bestuurders van elektrische auto’s weten ons al prima te vinden voor een bandenwissel, maar we verwachten dat de onderhoudsbehoefte van deze auto’s breder zal worden en snel zal toenemen. Daar hebben we nu al op ingespeeld”, aldus marketingdirecteur Arjan van der Meer. “Zo hebben we begin vorig jaar de EV-beurt geïntroduceerd. Tijdens deze beurt voeren onze monteurs controles uit die specifiek zijn afgestemd op de onderhoudsbehoeften van elektrische voertuigen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3823 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *