AAG neemt twee Brezan-vestigingen over

Het personeel van de beide vestigingen gaat mee over. Martin de Haas, voormalig eigenaar van Brezan Purmerend, zal in dienst van Alliance Automotive Group Benelux de regio Purmerend en West Friesland gaan ondersteunen als accountmanager. Martin de Haas: “Vooral het feit dat wij met de overname en de daarmee gepaard gaande wijzigingen dichter bij de klant kunnen staan, hen nog beter kunnen bedienen en hét adres blijven voor autobedrijven met de vertrouwde collega’s op de vestigingen, heeft voor mij het besluit makkelijker gemaakt. Wij gaan met Alliance Automotive Group in de regio een mooie toekomst tegemoet.”

Regionale aanpak

Frank Dobben, voormalig eigenaar van Brezan Hoorn: “Met de veranderingen in ons marktsegment wordt het belang van een regionale aanpak steeds belangrijker, ondanks dat de relatie met de franchisegever innig en goed was. Met deze stap kan Alliance Automotive Group ook in deze regio doorpakken.”

Netwerk

Er is geregeld beweging binnen het netwerk van Brezan. Het Brezan-filiaal in Dordrecht werd vorig jaar overgedaan aan de onafhankelijke automaterialengrossier Xtra Parts. Enkele maanden eerder verkocht franchisenemer Rob Mastwijk zijn Brezan-filialen in Boxmeer en Venray aan wat inmiddels Alliance Automotive Group heet. Volgens trade marketing manager Frank Weghorst zijn nu nog zes Brezan-filialen in handen van franchisenemers. “Het is wel de bedoeling dat ook die uiteindelijk in ons netwerk terechtkomen, maar daar is geen tijdpad voor uitgestippeld. Dat ligt er ook helemaal aan wat de plannen van de ondernemer zelf zijn.”

De nieuwe franchisewet, die onlangs door staatssecretaris Mona Keijzer naar de Tweede Kamer is gestuurd, en die de relatie tussen franchisegever en franchisenemer beter gaat regelen, heeft geen invloed gehad op de beslissing om franchisevestigingen op te nemen in het eigen netwerk. “Dat is al langer ons beleid. Bovendien heeft de franchise bij ons altijd goed gefunctioneerd.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2273 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *