Auto Graveland bij formule Carxpert

Auto Graveland uit Putten sluit zich per 1 april aan bij garageformule Carxpert, via Groupauto-grossier A28 Autotechniek uit Nijkerk.

Oprichter Johan Graveland begon in 1991 aan huis een autobedrijf en verhuisde in 2000 naar het huidige pand. Naast de eigenaar zijn er drie medewerkers in vaste dienst. De werkplaats is voorzien van vijf hefbruggen. Als redenen voor de toetreding noemt Graveland onder meer de ondersteuning bij marketing, social media en nieuwsbrieven. “Wij maakten al gebruik van WESP voor onze werkplaatsanalyse. Nu wij lid zijn van Carxpert is dit voor ons financieel nog aantrekkelijker geworden.”

Werkplaatsformule

Met de jongste toetreder komt Carxpert in ons land op 118 deelnemers. Binnenkort volgen nog twee garagebedrijven, kondigt Groupauto aan. Er zijn in Europa 6370 universele autobedrijven aangesloten bij deze werkplaatsformule. Van oudsher zijn techniek en marketing, ‘exact de gebieden waar een autobedrijf geld verdient’, de pijlers onder het concept.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †