Autobedrijf Voskuilen is Vakgarage 300

Met de aansluiting van Autobedrijf Voskuilen uit Houten is de driehonderdste Vakgarage in ons land een feit. Voor de komende maanden koestert de formule hoge verwachtingen als het gaat om verdere groei.

Er staat een tiental afrondende gesprekken gepland met potentieel nieuwe Vakgarages. Daarnaast hebben zich nieuwe geïnteresseerde autobedrijven gemeld. Zonder een concreet tijdspad te noemen, denken directeur Christien en Uil en haar salesteam dat de Nederlandse markt ruimte heeft voor ongeveer vierhonderd Vakgarages. Daarbij gaat overigens kwaliteit voor kwantiteit.

Profile

Voor nu is echter de grens van driehonderd Vakgarages bereikt. De nieuwste toetreders, Ernestine en Henk Voskuilen, hebben daarnaast al vele jaren een Profile Car & Tyrecenter in hun portfolio. Dat kan prima naast elkaar, vinden ze. “Profile is voor ons dé bandenspecialist in de regio en een van de toonaangevende onderhoudsadressen. Met Vakgarage kunnen we nu ook een totaal onderhoud- en reparatietraject bieden. Beide concepten liggen in elkaars verlengde en hebben hun eigen aanpak en klantenbasis, zelfs ten aanzien van de zakelijke markt.”

Privé lease

Ze noemen Vakgarage sterk als dienstverlener voor privé lease, “een groeiend segment, ook voor ons. Wat onze back office betreft, is er het nodige synergievoordeel uit beide bedrijven te behalen. Vakgarage biedt ons een hoog-kwalitatieve uitstraling en een fantastische back-up middels door hun geselecteerde leveranciers. Niet in de laatste plaats ook qua technische trainingen en kwaliteitsbeheersing. Verder heeft Vakgarage haar marketingactiviteiten meer dan op orde. Daarmee kunnen we de universele autobedrijven maximaal ondersteunen.” vakgarage-jvChristien den Uil zegt het team van Vakgarage Voskuilen “met open armen” te ontvangen. “We zijn blij dat een mooi autobedrijf, met een sterke positie in de regionale reparatie- en onderhoudsmarkt, zich bij ons heeft aangesloten.” Ze zegt dat het salesteam van Vakgarage, samen met de ondersteunende grossiers die veelal zorgen voor de leads, hard heeft gewerkt aan de nu bereikte mijlpaal. “Leads moeten nog wel worden omgezet naar daadwerkelijke deelname aan een onafhankelijk werkplaatsconcept. Daar gaat veel tijd inzitten, want autobedrijven gaan zeker niet over één nacht ijs. En wij evenmin.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1702 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen