Automotive Business Club van start

Dinsdagavond 2 oktober werd in Eemnes de Automotive Business Club ten doop gehouden. Omlijst door een diner in Het Oude Raadhuis, een inspirerende spreker (Milo Berlijn) en in aanwezigheid van een dertigtal ondernemers, voornamelijk eigenaren van universele autobedrijven van verschillende garageformules (onder andere Bosch Car Service en Vakgarag), is de Automotive Business Club nu een feit.

Het initiatief voor ABC, het kennisnetwerk voor garagehouders, is genomen door Sander Schipper, eigenaar van automaterialengrossier Eurami. Schipper benadrukt dat ABC een eigen leven gaat leiden en verder geen binding met Eurami zal hebben.

Lokaal

Schipper hoopt dat het in principe lokaal opererende concept van zijn businessclub door andere bedrijven in de regio wordt gevolgd. “Het is belangrijk dat ondernemers in de dynamische autobranche, die druk zijn met de dagelijkse gang van zaken, kennis met elkaar kunnen delen, maar ook door buitenstaanders worden getriggerd om ook buiten de eigen onderneming te kijken. Zij zouden zich meer rekenschap moeten geven wat marktontwikkelingen, die soms ver weg lijken, voor impact hebben op hun onderneming.”

Personeel

De eerste ABC-bijeenkomst had als actuele onderwerp: hoe houd ik mijn medewerkers vast, terwijl er aan alle kanten aan ze getrokken wordt? Daar werd tot in de late uurtjes met elkaar over nagepraat en gediscussieerd.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1705 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen