Autoprof is vanaf 2020 jaarlijkse vakbeurs

De vakbeurs Autoprof gaat vanaf 2020 terug naar één jaarlijkse uitvoering, te houden in Gorinchem. De regionale editie in Hardenberg, waar de beurs twee decennia terug begon, komt te vervallen. Dat heeft organisator Easyfairs zojuist bekend gemaakt.

De ingreep volgt uit onderzoeken en gesprekken met de branche, zegt Floris Valk, Head of Automotive bij Easyfairs. Er ontstaat volgens hem nu één nationale automotive vakbeurs. “We kiezen voor Gorinchem vanwege de centrale ligging voor de meeste autogarages. We gaan de beurs landelijk promoten en vakprofessionals uit heel Nederland uitnodigen in plaats van regionaal. Ook krijgt de beurs daarmee een sterke aantrekkingskracht voor exposanten en bezoekers.”

Elektrische auto’s

Er komen in 2020 twee nieuwe thema’s: elektrische auto’s en 3D-geprinte auto-onderdelen. Ze komen zowel op kennis- als op productniveau aan bod. Bij ‘elektrische auto’s’ ligt de focus op laadinfrastructuur, werkplaatsvoorzieningen, training en veiligheid. De groei van het aantal elektrische en hybride auto’s en de afname bij de brandstofmotor, vooral dieselmotoren, is volgens Valk “niet te missen.”

3D-printen

Op het gebied van 3D-geprinte auto-onderdelen ligt de focus op onder meer zeldzame auto-onderdelen en onderdelen voor oldtimers. Ook ontdekt de bezoeker hier de toekomst van 3D-printen in de werkplaats. “Die rukt in zo’n razend tempo op, dat iedereen binnen de automotive sector erdoor beïnvloed wordt.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †