Autoservice Totaal groeit snelst in Top 40

Van de in Nederland actieve garageformules vertoont Autoservice Totaal ten opzichte van vorig jaar de grootste groei: 54 procent. Dat blijkt uit de nieuwe, alweer achtste editie van het Garageformule Top 40 handboek, samengesteld door Aumacon.

Autoservice Totaal is een concept van Partspoint Groep en klom in een jaar tijd van 86 naar 140 deelnemers. Bovag-voorman Gerard ten Buuren reikte het eerste exemplaar van het nieuwe conceptenhandboek uit aan AST-formulemanager Arno ten Bruggencate. In het komende, vrijdag verschijnende nummer van Aftersales Magazine een interview met Autoservice Totaal-deelnemer Eric Vloet. Nieuwkomer in de conceptentoptien is Champion ABC. Hoewel dit volgens Aumacon-directeur Clem Dickmann een wat meer productgerichte formule is, werd ze wel meegenomen in de ranking. Ook de drie autoservice- en bandenketens Kwikfit, Profile Car & Tyreservice en Euromaster maken deel uit van het jongste brancheoverzicht.

Onderscheidend vermogen

Werkplaatsconcepten en -formules zijn belangrijk, om meerdere redenen. Krachtenbundeling bij inkoop en marketing, onderscheidend vermogen in de regio en, op de zakelijke markt, het bieden van een landelijk netwerk aan leasemaatschappijen en fleetowners. Verder versterkt een werkplaatsconcept de relatie tussen het autobedrijf en de vaak ondersteunende grossier. Tijdens de uitreiking stelde Dickmann dat de groeiambities voor dit jaar groot zijn. “Als je alle plannen bij elkaar optelt, zouden we eind dit jaar meer dan vierduizend autobedrijven met een werkplaatsconcept moeten gaan zien”, stelde Dickmann. Het totaal in de nieuwste editie bedraagt 3055.   top10_garageformules Foto: Arno ten Bruggencate, formulemanager van Autoservice Totaal (l.) legt aan presentator Meindert Schut van BNR uit dat de groeiambities groot en realistisch zijn. “Er is momenteel vooral vraag naar laagdrempelige concepten. Daar spelen wij met Autoservice Totaal op in.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1702 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen