AVA Benelux bouwt nieuw distributiecentrum

AVA Benelux, distributeur van radiateuren en condensors, heeft een kavel van elfduizend vierkante meter gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP), gelegen in het Noord-Brabantse Hapert. Daar verrijst komend jaar een nieuw distributiecentrum, zodat alle activiteiten in de Benelux geconcentreerd kunnen worden op één locatie.

Volgens planning start de nieuwbouw begin 2018 en kan het pand in november 2018 in gebruik worden genomen. Het aantal palletplaatsen wordt het dubbele van de huidige hoeveelheid. Als gevolg van de gestage groei die AVA Benelux de afgelopen jaren doormaakte, is de bestaande huisvesting niet langer toereikend. Ronald van Herpen, directeur van AVA Benelux. “Het biedt ons grote efficiencyvoordelen om alle activiteiten onder één dak te concentreren”. Uiteindelijk wil het bedrijf groeien naar circa vijftig medewerkers, met een breed productassortiment dicht bij de afzetmarkt. “De nieuwbouw op KBP biedt daarvoor de mogelijkheden.”

Enterex

AVA Benelux verkoopt en distribueert onderdelen voor koel- en aircosystemen in de automotive aftermarket. Het bedrijf is onderdeel van de AVA Group en werd eind vorig jaar overgenomen door het Taiwanese Enterex International. Enterex International is ’s werelds grootste producent van radiateuren en condensors. Het Kempisch Bedrijvenpark is afgestemd op grotere ondernemingen (minimale kavel vijfduizend vierkante meter), gelegen bij Hapert langs de rijksweg A67.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †