Bovengemiddelde kwaliteit

Midden in het centrum, aan de rand van de milieuzone in Utrecht ligt Vakgarage Autoweerd. Niet alleen vanwege de unieke locatie is het een bijzonder bedrijf. Het is een van de grootste Vakgarages van Nederland. Ook in serviceniveau draait het bedrijf mee in de top van de universele onderhoudsmarkt.

In 2013 stopte Daihatsu met de verkoop van nieuwe auto’s in Europa. Eigenaar Werner Krispin van Vakgarage Autoweerd, van oudsher zowel Daihatsu- als Citroën-dealer, had echter al voor die tijd de beslissing genomen om zich ook te richten op universeel onderhoud. “We zijn intensief de wijken om ons heen gaan bewerken. Dat heeft ertoe geleid dat we nu alle gangbare merken binnenkrijgen. En natuurlijk komen er nog verrassend veel Daihatsu’s binnen, maar de eigenaren daarvan stappen geleidelijk over op met name Toyota of Kia.” Je verwacht van een garage midden in de stad misschien veel kleine auto’s, maar voor de kapitale panden aan de singels en grachten staan evenzogoed de luxere stationwagens en XC90’s geparkeerd. “Volvo, Audi en ook het nu populaire Skoda zijn zeker in de aftersales opkomende merken. Die auto’s gaan lang mee, dus als je zo’n auto in onderhoud hebt, is dat voor jaren.”

Differentiatie

Loyaliteit van de klant is sowieso iets waar je continu aan moet werken, beseft ook Werner Krispin. “Klanten komen tegenwoordig aan de balie en weten al precies wat een onderhoudsbeurt bij een ander kost. Wij zijn eigenlijk nooit de goedkoopste, dus leggen wij uit waarom dat is. Die goedkope aanbieders hebben veelal geen autotechnische specialist in dienst, wat voor moderne auto’s een must is. Uiteindelijk blijkt Autoweerd dan op den duur toch goedkoper, omdat het bij ons in één keer goed gaat.” Lees het hele artikel in nummer 11 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 17 november verscheen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters