Britse AAG neemt Platinum over

De Britse onderdelen- en equipmentdistributeur Alliance Automotive Group UK (AAG) neemt batterijen- en smeermiddelendistributeur Platinum over.

AAG is een van de grootste onderdelendistributeurs in het Verenigd Koninkrijk, met meer dan vierduizend werknemers en 780 vestigingen. Sinds 2017 maakt AAG onderdeel uit van de Amerikaanse Genuine Parts Company, de grote tegenstrever van LKQ.

Group Auto Nederland

Omdat AAG het moederbedrijf is van Group Auto UK, Ierland en Frankrijk rijst de vraag of de overname van Platinum gevolgen heeft voor de Nederlandse organisatie van Group Auto. Freek Blekxtoon: “Niet op korte termijn. Het gaat vooralsnog om een aandelentransactie en wat daarvan op de langere termijn de gevolgen zijn, zullen we zien. Dat er in het hele Europese spel van onderdelendistributie belangrijke veranderingen zullen plaatsvinden, is duidelijk. Daar zullen we ook in Nederland het nodige van gaan merken. Wat accu’s betreft heeft Group Auto Nederland afspraken met Hefra en Varta, naast de algemene samenwerking met LKQ. Daar verandert deze overname niets aan.”

Integratie

Steve Richardson, algemeen directeur van AAG UK: “We zijn zeer verheugd dat we Platinum in onze business kunnen verwelkomen. Daarmee versterken we onze positie op de Britse batterijenmarkt. We hebben veel respect voor Platinum, al langere tijd een gewaardeerde leverancier aan onze groep. We hebben er vertrouwen in dat de integratie van het bedrijf in AAG van toegevoegde waarde zal zijn voor al onze klanten en dat die op de lange termijn zal bijdragen aan duurzame groei van ons bedrijf. Platinum heeft een sterk en getalenteerd managementteam en is strategisch van grote waarde voor onze groep.”

Ontwikkeling

Chris Taylor, ceo en oprichter van Platinum: “Het doet mij genoegen te zien dat Platinum onderdeel wordt van AAG, vooral vanwege diens leidende positie op de Britse onderdelenmarkt. Platinum is in de loop der jaren uitgegroeid tot een succesvol bedrijf, dankzij hard werk en toewijding van mijn team. De ontwikkeling van Platinum is bovendien het bewijs van steun en loyaliteit die we krijgen van onze klanten en toeleveranciers. Ik ben ervan overtuigd dat Platinum, samen met AAG, door zal gaan grote prestaties neer te zetten. Ik heb er vertrouwen in dat we met AAG het beste thuis hebben gevonden voor Platinum.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3054 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters