Cecra verwelkomt Euro 7/VII

Cecra, de Europese koepelorganisatie voor autobedrijven, zowel dealergebonden als onafhankelijke, omarmt de voorstellen van de Europese Commissie voor de nieuwe emissienormen Euro 7 voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens, en Euro VII voor trucks en bussen.

“Euro 7 zal ongetwijfeld bijdragen aan een duurzamer automotive industrie en het terugdringen van de uitstoot van verontreinigende stoffen”, aldus een statement van Cecra.

Stimulering

Naast Euro 7 spoort Cecra beleidsmakers aan om te focussen op maatregelen die de vlootvernieuwing versnellen door  Europese autokopers te stimuleren. Ook hiermee wordt, naar de mening van Cecra, een vloeiende overgang naar zero-emissievoertuigen bewerkstelligd.

Eerder was de Europese koepelorganisatie van autofabrikanten zuinig in zijn reactie op de bekendmaking van de nieuwe emissienormen. Die zouden op 1 juli 2025 moeten ingaan voor nieuwe personenauto’s en lichte bedrijfswagens, en op 1 juli 2027 voor trucks en bussen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *