Covid-19 stopt ook SEMA Show Las Vegas

Aan de lange rij uitgestelde vakbeurzen van dit jaar kan een nieuwe naam worden toegevoegd: ook de jaarlijkse SEMA Show is afgelast. Covid-19 maakt het houden van een grootschalig evenement onverantwoord, vindt de organisatie.

Daarmee vindt de grote internationale aftermarketbeurs – plaats van handeling: Las Vegas – zich in goed gezelschap. Eerder al werd al de stekker uitgetrokken uit de 2020-edities van onder meer Automachanika, Autotechnica, Autopromotec en The Tire Cologne.

De 54e uitvoering van de SEMA Show stond gepland voor de eerste week van november. Vier dagen lang zou de Specialty Equipment Market Association wederom de internationale automotive industrie ontvangen. Met de nadruk op ‘zou’, want drie maanden voor de aftrap is de stekker eruit getrokken. Een strop voor talloze partijen, gezien het feit dat in 2019 zo’n 2.400 bedrijven deelnamen, een mix van OEM-partijen, equipmentleveranciers, restaurateurs en autofabrikanten. In een toelichting meldt SEMA-voorzitter Chris Kersting dat er nog wordt nagedacht over een virtuele variant. In 2021 volgt dan een reguliere uitvoering, zo verwacht Kersting.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.