Delticom stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit

Europa’s grootste bandenwebshop en online bandenretailer, het beursgenoteerde Delticom uit Hannover (DEX), stelt voor de tweede keer de presentatie van de jaarcijfers 2018 uit.

In eerste instantie werden de voor 21 april te publiceren jaarcijfers en de jaarvergadering die op 7 mei stond gepland, uitgesteld tot 8 mei. Nu is ook deze datum van de kalender verdwenen en is de publicatie van de jaarcijfers voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Tijd

Volgens Delticom hebben het concern en accountant KPMG zich vergist in de tijd die nodig is om de jaarcijfers  op te stellen. Het is een reden die de wenkbrauwen doet fronsen, want het bedrijf heeft toch al eerder jaarcijfers gepubliceerd. Delticom heeft al wel laten weten dat de omzet vorig jaar is gedaald, na jaren van groei. De omzet was in 2017 nog 667,7 miljoen euro, vorig jaar was dat nog maar 645 miljoen euro. En dat ondanks het feit dat er nieuwe activiteiten zijn opgestart. De EBITDA was door een eenmalige meevaller echter hoger, 12 miljoen euro vorig jaar tegen 9,3 miljoen in 2017. Dit betekent nog niet dat een eventueel dividend is te verwachten. Het minder goede resultaat van 2018 schrijft Delticom onder andere toe aan de voor de winterbandenverkoop minder goede weersomstandigheden begin 2018. Over de eerste twee maanden van 2019 meldt Delticom wel een lichte omzetstijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Nu nog afwachten hoe de definitieve cijfers over 2018 gaan uitpakken…

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1699 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen