Dodelijke aanslag Fiat-specialist

Bewoners van de Sparrenweg in Breda reageren geschokt na de dodelijke aanslag op de 49-jarige Ger van Zundert, eigenaar van Fiat-specialist A&R.

“Buurtbewoners schetsen een gruwelijk tafereel waarbij het slachtoffer zou zijn vastgebonden, met benzine overgoten en in brand gestoken. Het is met name deze bruutheid die een schok heeft veroorzaakt in de buurt”, aldus de website van BN De Stem.

Eerdere aanslag

Het Brabants Dagblad weet te melden dat Van Zundert in 2017 ook al doelwit was van een aanslag. Een vijftigjarige Bredanaar dreigde toen zichzelf op te blazen op het terrein van het bedrijf van Van Zundert, dat toen nog aan de Esserstraat in Princenhage gevestigd zat. De Bredanaar gaf zich uiteindelijk over en werd veroordeeld tot 240 uur werkstraf en 10 maanden voorwaardelijke celstraf. Het Brabants Dagblad meldt dat het ook toen ging om een zakelijk conflict. Buurtbewoners vermoeden dat dit zakelijk conflict aanleiding is geweest tot de aanslag van maandagavond 8 april. De politie doet verder geen mededelingen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters