Nieuwe start voor EV-concept Moobi

LKQ herintroduceert Moobi, het deelconcept voor onderhoud en reparatie aan elektrische voertuigen, dat sinds 2019 via James al in Nederland beschikbaar was en nu ook via Vakgarage wordt uitgerold. Vanaf begin 2022 is Moobi ook toegankelijk voor onafhankelijke garages die zaken doen met LKQ.

LKQ presenteerde het vernieuwde concept aan de automotive pers in Vianen, voorafgaand aan een vergadering van zijn salesmedewerkers. David Colantonio, hoofd concepten bij LKQ Fource, legt uit: “Wij hebben ervoor gekozen om het Moobi-concept nu bij Vakgarage uit te rollen vanwege het landelijk dekkende netwerk. Dit geeft ons de kans om het concept te professionaliseren de aankomende maanden.”

Voor Vakgarage Professional, dat in Nederland zo’n 145 leden telt, wordt het concept verplicht. De overige Vakgarages kunnen zelf besluiten of ze het concept willen voeren. Vakgarages voeren het concept overigens onder het eigen label Vakgarage EV-Mobility, powered by Moobi.

Ondersteuning

Er komt geen gebiedsbescherming voor Moobi Centers. Iedere geschikte partner kan het concept in zijn bedrijfsvoering opnemen. Die moet daarvoor wel bereid zijn te investeren in onder meer twee laadpunten bij het bedrijf, trainingen en equipment. LKQ ondersteunt de deelnemers aan het totaalconcept op vier terreinen: onderdelen en gereedschap, kennis (waaronder opleiding en certificering), diensten (met een focus op laadoplossingen) en marketing.

Johan van der Hoeven, commercieel directeur van LKQ Fource: “Het aandeel EV is binnen het huidig rijdend wagenpark wellicht nog relatief klein, maar wel sterk groeiende en hybride voertuigen zijn al jaren gemeengoed. Daarom is het voor onze klanten ontzettend belangrijk dat zij klaar zijn voor de toekomst en consumenten met hybride en elektrische aangedreven auto’s niet onnodig naar het dealerkanaal sturen. Met Moobi spelen wij in op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van EV en hybride.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.