Egea lanceert kwaliteitslabel aircoservice

Fabrikantenkoepel Egea lanceert per direct een kwaliteitslabel voor mobiele aircoservicesystemen. Het keurmerk moet garagebedrijven ervan verzekeren dat ze een professioneel en betrouwbaar product afnemen.

egea-labelDe Europese belangenorganisatie voor fabrikanten en distributeurs van garage-uitrusting verstrekt het label uitsluitend aan partijen van wie de producten voldoen aan technische, wettelijke en veiligheidsrichtlijnen. Ook moet een controle hebben plaatsgevonden door een onafhankelijke partij. Het gaat om apparatuur met het nieuwe koudemiddel HFO 1234yf. Met het keurmerk kunnen leveranciers zich onderscheiden van andere aanbieders. Hoewel geen specifieke namen van verre landen worden genoemd, is het aannemelijk dat Egea doelt op concurrerende aircoservice-apparatuur uit Azië. Het keurmerk is namelijk een bewijs dat de betreffende machine “is ontwikkeld en geproduceerd volgens specificaties en niet alleen maar vanuit een prijs.” Egea-president Jaume Berenguer Baquès is hoopvol gestemd. “Het keurmerk is ontwikkeld voor experts door experts van gerenommeerde Europese fabrikanten die samen de specificaties en regels hebben opgesteld.”

Harmonisatie

Egea-leden kunnen het label aanvragen en direct op hun website plaatsen. Egea vertegenwoordigt elf nationale brancheorganisaties, waaronder RAI Vereniging sectie Equipment. Gezamenlijk waken zij over de belangen van 650 industrie- en distributiebedrijven van garage-uitrusting. Harmonisatie van wetgeving in de diverse Europese landen is de kerntaak van de koepelorganisatie. Met beslissers inzake veiligheid- en milieuwetgeving benoemt Egea gemeenschappelijke normen voor de constructie en installatie van garage-uitrusting.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †