Eurol introduceert Specialty racinglijn

Eurol introduceert de Specialty racing smeermiddelenlijn. De fabrikant claimt grensverleggende eigenschappen op het gebied van slijtagebescherming en prestatieverbetering. Bij de ontwikkeling zijn racingteams betrokken waaronder Toyota Gazoo Racing, Overdrive Racing, Comtoyou Racing, MKR Technology, Coronel Dakar Team en APP Racing.

De Eurol Specialty racinglijn bestaat onder meer uit de 0W-40 en 10W-60 motorolie. Daarnaast is er de 75W-90 en 75W-140 transmissieolie, ATF olie, remvloeistof en homokineetvet. De lijn is verkrijgbaar in verschillende verpakkingsvarianten.

Minder slijtage

Bart van Hoorn, Business Manager Eurol Specialty Lubricants over de resultaten: “We hebben onze Syngis Technology toegepast in smeermiddelen voor de race- en rallysport. De afgelopen maanden zijn onze producten uitvoerig getest bij toonaangevende racingteams in verschillende autosportdisciplines. De resultaten zijn opzienbarend. Uit alle data blijkt dat Eurol Specialty racingproducten zorgen voor beduidend lagere bedrijfstemperaturen, meer vermogen en hogere snelheden in vergelijking met racing smeermiddelen van andere merken. Door het verminderen van de slijtage tot in enkele gevallen met 80% wordt de levensduur van materieel verlengd. Dat is bij een duurrace zoals een 24-uurs race of de Dakar Rally van groot belang. De Eurol Specialty racinglijn vergroot de kans om zonder mechanische problemen de finish te halen. Een bijkomend voordeel is kostenbesparing, omdat onderdelen langer meegaan.”

Dakar

Bij de ontwikkeling en het testen van de Eurol Specialty racinglijn zijn diverse topteams betrokken die uitkomen in verschillende internationale disciplines van de autosport zoals de TCR-Series, WTCR, NASCAR series, autocross, rallysport en de Dakar Rally. Eén van deze teams is het Toyota Gazoo Racing Dakar fabrieksteam. Coureur Nasser Al-Attiyah werd in de 2021 Dakar editie tweede in het algemeen klassement. Hij won bovendien zes etappes. Glyn Hall, directeur van de Dakardivisie van het team: “Tijdens de Dakar Rally 2021 gebruikten we verschillende Eurol Specialty racingproducten. We zagen geen noemenswaardige slijtage, ondanks dat dit een extreem zware Dakar was.”

Tom Coronel

Ook François Verbist, Team Manager van Comtoyou Racing is enthousiast: “We hebben de Eurol Specialty racinglijn gebruikt in de Audi RS 3 van Tom Coronel in de WTCR. We zagen in de data van de motor en versnellingsbak duidelijk een verschil met andere racingproducten; lagere temperaturen, minder wrijving en een betere performance.”

De Eurol Specialty racinglijn is verkrijgbaar bij Eurol Specialty Dealers en een aantal geselecteerde bedrijven die actief zijn in de rally- en racewereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *