Europese bandenmarkt daalt 23 procent

De Europese OE-markt voor personenwagenbanden is in 2020 met 23 procent gekrompen ten opzichte van 2019. De vervangingsmarkt daalde met 12 procent.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Europese koepelorganisatie van rubber- en bandenproducenten ETRMA. Uiteindelijk bleek de Europese OE-markt in 2020 goed voor bijna 67 miljoen banden (87 miljoen in 2019). De vervangingsmarkt was goed voor 192 miljoen banden (219 miljoen in 2019).

All season-banden enige plus

Uitgesplitst naar zomer- en winterbanden was het verlies op de vervangingsmarkt vooral merkbaar in laatstgenoemde segment, dat 20 procent lager uitviel dan in 2019. De zomerbandenmarkt daalde met 13 procent. Alleen het segment van all season-banden liet groei zien: 5 procent.

Uiteraard is de Covid-19-pandemie de grote boosdoener, aldus Fazilet Cinaralp, secretaris-generaal van ETRMA. “Helaas is de enorme terugval in de OE-consumentenmarkt geen verrassing en een direct gevolg van de krimp met 23,7 procent in de Europese personenwagenmarkt als gevolg van de Covid-19-pandemie.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.