Europese bandenmarkt herstelt zich

In het eerste kwartaal van 2021 zijn er in Europa ruim 53,7 miljoen personenwagenbanden vervangen. Dat zijn er 12 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2020. De stijging werd genoteerd bij zowel zomer-, winter- als vierseizoenenbanden.

Dat blijkt uit cijfers van de Europese koepelorganisatie van banden- en rubberproducenten ETRMA.

De grootste toename vond plaats in de vervangingsmarkt voor vierseizoenenbanden. Daarvan werden er maar liefst 39 procent meer vervangen dan in het eerste kwartaal van 2020. De winterbanden plusten 17 procent in Q1 van 2021, van zomerbanden werden er 6 procent meer vervangen.

Overall plus

Ook in de segmenten van truckbanden (+18 procent), motor- en scooterbanden (+17 procent) en landbouwbanden (+9 procent) was het eerste kwartaal van 2021 beter dan het eerste kwartaal in 2020.

ETRMA noemt het bemoedigend dat de markt zich in alle segmenten herstelt van de diepe val die de bandenvervangingsmarkt maakte als gevolg van de Covid-19-pandemie. De slechts geringe toename in het aantal vervangen zomerbanden verbindt ETRMA nog steeds aan de pandemie. Kennelijk hebben veel automobilisten nog niet gewisseld naar zomerbanden, mede als gevolg van de reisbeperkingen binnen Europa.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2636 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *